Tuesday, August 31, 2010

MENGETAHUI CIRI-CIRI KETULINAN KASUT BERJENAMA ANDA

* Pastikan tiada lebihan atau cebisan berbentuk segitiga kecil ataupun bentuk lain di kawasan label tumit bahagian berjenama “adidas@nike@asics@reebok dan lain-lain” (di bahagian belakang, bukan di tapak kasut). Potongan label ini perlu licin dan kemas tanpa kualiti benang jahitan yang tertetas.

* Pada ruangan “lidah kasut”, terdapat nombor siri. Jadi sepasang kasut berjenama perlu ada 2 nombor siri yang berbeza untuk bahagian kaki kiri dan kaki kanan (bukan nombor sama atau berpadanan).

* Jahitan pada kasut berjenama yang tulen lebih teliti dan tiada lebihan uraian benang ataupun “gam @ pelekat”.

* Semak kod bar di ruangan “lidah kasut” yang mempunyai imej piksel atau DataMatrix 2D(jenama yang ada kod bar sahaja). Jika mempunyai kod bar versi jalur(lurus), ia tidak asli.Contoh original~
p/s : cara yang paling senang korang ambil lighter..cuba bakar kulit kasut anda,jika tiada kesan bermakna kulit original(kepada yang yakin sahaja)hehehe..

SELAMAT HARI MERDEKA!!!

Asalamualaikum................hehehe tahun ni dah 53tahun merdeka rasa sekejap je,harap apa yang dijuangkan oleh nenek moyang kita akan kekal selamanya tak kira bangsa kaum atau agama,selamat merdekakan diri anda juga,MERDEKA!!!!!!!! :D
Monday, August 9, 2010

TANGISAN BERDARAH

Hello ^-^,lama tak update...hehe,pernah lihat orang menangis??rasanya semua orang pernah tengok dan mengalaminya sendiri kan,tapi pernah tak kita menangis air mata yang mengeluarkan air mata darah....??

Biasanya kita selalu dengar orang berkata dialog seperti ini " KAU MENAGISLAH AIR MATA DARAH SEKALI PUN,DIA TETAP TAKKAN HIDUP KEMBALI"huhu bermakna ayat ni.....

ok mari kita lihat dua wanita ni:


1)Rashida Khatoon.


Wanita ini dianggap sebagai keramat di India selepas sejumlah penduduk melihat dia mengeluarkan air mata darah, lapor sebuah akhbar tempatan India.

Beberapa doktor di daerah Patna berasa hairan dengan keadaan Rashida dan belum mengetahui punca menyebabkan dia menangis air mata darah beberapa kali dalam sehari.

Namun, beberapa penduduk tempatan menganggap keadaan diri Rashida sebagai satu keajaiban.

Sejumlah penduduk berduyun-duyun mengunjungi rumahnya dengan memberikan Rashida dan keluarganya hadiah.

"Saya tidak pernah berasa sakit apabila ia berlaku (menangis) tetapi terkejut kerana melihat darah dan bukannya air," kata Rashida.

2)Twinkle Dwived


Gadis berusia 14 tahun dari india ini dengan spontan boleh menangis air mata darah.Bukan hanya menangis air mata darah malah ia juga mengeluarkan darah melalui telinga, hidung,telapak kaki dan juga kepala.Pelik memang pelik.Inilah kuasa Allah s.w.t.Apa yang DikehendakiNya pasti akan terjadi.

Doktor dari amerika telah datang ke India untuk memastikan penyakit yang dialami oleh Twinkle Dwivedi ini. Kebanyakan doktor yang telah berpengalaman juga terkejut dengan kejadian ini yang disifatkan pertama dalam dunia.

Kesian juga pada remaja ini kerana kebanyakan sekolah telah menolak dia untuk menghadiri sesi persekolahan kerana situasi yang dialaminya sekarang.Malah dia juga tidak boleh mengawal bila pendarahan akan berlaku....tapi dengan kehadiran budak ini di dunialah yang menjadikan ungkapan AIR MATA DARAH itu realiti.

Sedikit video mengenai budak ini..


P/S: SELAMAT BERPUASA PADA SEMUA MUSLIM :)

Saturday, July 17, 2010

GERBANG NERAKA DUNIA

Setelah 39 tahun berlalu,api ini masih tetap membara...Penduduk setempat menamakan THE DOOR TO HELL
Pintu ini berada di Turkmenistan,Uzbekistan di Asia Tengah. Pintu yang di panggil neraka dunia atau GERBANG NERAKA atau Darvaza.
Tepatnya di sisi
Timur Laut Kaspia. Darvaza ini bukanlah fenomena alam, namun lebih kepada hasil
perbuatan manusia (man-made)
Khabarnya lubang ini mempunyai gas yang berbahaya serta beracun dan mempunyai bau yang sangat kuat,tak ada yang berani masuk ke dalam lubang tersebut pada masa itu karana bau gas yang terlalu kuat.Sekitar 39 tahun lampau beberapa ahli Uni Soviet menyalakan api untuk membakar gas-gas yang ada di lubang tersebut kerana beranggapan akan berbahaya kepada manusia,malangnya api dari lubang tersebut masih menyala hingga ke hari ini.

Kawasan Laut Kaspia atau Danau Kapiskoye More (laut ini
sebenarnya adalah danau terbesar di Bumi) terkenal dengan kekayaan kandungan
hidrokarbon.Bahgian selatannya menjadi
tempat hidrokarbon terbesar milik Iran.
Dikatakan ada 16,5 milyar tan hidrokarbon baik dalam bentuk minyak maupun
gas yang terpendam di kawasan ini.

Mengapa AS datang ke Afghanistan dan kemudian disusuli ke Irak dan kini juga sedang
bersiap melanjutkan petualangannya ke Iran, selain mendirikan pangkalan tentera
Asia Tengah ?Mungkin salah satu tujuannya untuk "menguasai" cadangan
hidorkarbon yang melimpah di sekitar Laut Kaspia ini..

P/S : Tapi memang satu fenomena pelik dan unik,kerana apinya masih menyala sampai sekarang dan tak pernah terpadam...

Saksikan video ni~
>

Saturday, July 10, 2010

MAKAN JIRAN SENDIRI

OK..bulan ni aku jumpa cerita yang aku sendiri seram sejuk membaca dan melihatnya,tapi memang tak puas hati kalau tak bagi kongsi ketakutan dengan kamu semua hahaha!!Pada mereka yang slalu usha kat blog ni,aku tau blog ni bukan blog jiwang sebab aku tak pandai aku tetap ucap terima kasih.......enjoy it!!


APA NI??????

Nampak macam daging korban je kan??hehe...memeng ya pun daging korban tapi korban manusia selaku jiran pemangsa~Alexander Novikov .

Pada saat penahanannya di apartemen paroval dari pejabat Wilayah untuk kehilangkan penduduk Makeevki Donetsk daerah Eduard Shutov,dia mengatakan bahawa tidak pernah memakan daging manusia.Tetapi pada pagi hari tanggal 18 Disember, mahasiswa dari kota Makeevka Donbass menjumpai kaki manusia dalam lubang saluran najis dan ternampak keadaan mayat yang amat mengerikan kerana tiada isi di bahagian badan mangsa berhampiran St Re- Pin berdekatan dengan rumah pemangsa.
Saksi terus berlari kepada orang ramai yang berada berdekatan tempat kejadian itu dan menceritakan kepada mereka agar melaporkan kejadian tersebut kepada pihak polis.

Inilah orang yang memakan jirannya sendiriALEXENDER NOVIKOV~

Ini pula lauk yang dimasaknya dengan menggunakan daging jirannya...P/S : Aku dah cakap memang ada spesis camni wujud.

Friday, July 9, 2010

MEMAKAN DAGING MANUSIA

Seorang Perempuan yang berstatus isteri dari negara Filipina didapati telah membunuh ramai orang dan menyimpan daging mereka dalam peti aisnya, Dia sangat menikmati dan memakan daging manusia tersebut. Dia berkata bahawa dia telah banyak membuat pesta untuk saudara dan teman-temannya.

Dia memberikan mereka daging manusia tersebut untuk dimakan tanpa sepengetahuan mereka. Teman-temannya mengatakan bahwa daging yang dimasak wanita tersebut sangatlah enak tapi mereka tidak tahu daging apakah itu. beberapa dari teman-temannya tidaklah tahu bahwa mereka akan menjadi target wanita itu selanjutnya.

Yang mengejutkan adalah wanita tersebut mengaku telah membunuh suaminya juga dan memakan dagingnya. Tapi kegiatan wanita tersebut telah diketahui oleh pihak yang berkuasa.p/S : Spesis kanibal wujud sebanarnya...Takut gak...............Wehh!!

Thursday, July 8, 2010

RAHSIA KESIHATAN

Badan kesihatan dunia (WHO) mengemukakan kalau penduduk Okinawa Jepun bukan saja tercatat sebagai orang-orang yang berumur panjang,tetapi juga mempunyai kesihatan yang sangat baik.Bentuk fizikal yang tetap bertahan sampai usia tua.Pada usia 75 tahun, mereka masih sanggup berjalan kaki walaupun jauh dan berlayar di laut sehari penuh untuk menangkap ikan.

Setelah dikaji, ada beberapa ciri-ciri sihat yang selama ini mereka amalkan dalam kehidupan seharian meraka. Baik yang berhubungan dengan fizikal,lingkungan umur,serta pola pemakanan seharian.


Mari kita lihat :


Berperut Rata.
Hampir 70% lelaki dan perempuan mengalami diabetes ianya juga mengganggu kesihatan tubuh contohnya,penyakit kencing manis,darah tinggi dan sakit jantung.Menurut National Institute of Aging, perempuan berperut besar berisiko meninggal dunia lebih cepat dibandingan dengan yang berperut rata. Sebabnya, lemak yang ada di bahagian tengah dapat mengganggu kerja jantung,dan organ-organ dalam tubuh lainnya.

Untuk perempuan, dianjurkan agar lingkar pinggangnya tidak lebih dari 80cm. Jika ternyata lebih dari angka itu, terapkanlah langkah berikut :

Bersenam,2-3 kali seminggu,masing-masing selama 20 menit.Strenght training pula bermafaat untuk membentuk otot dan mempercepat metabolisme sehingga lemak lebih mudah terbakar.

Setiap hari,makanlah makanan yang mengandung Omega-3, misalnya ikan salmon, kacang soya, dan flaxseed. Omega-3 tergolong antioksidan yang sangat berguna untuk mengurangi peradangan akibat radikal yang bebas.

Hobi makan buah-buahan dan sayur-sayuran.
Kebanyakan orang Jepun makan sayur sebanyak 3 kali dalam sehari. Yaitu, makan pagi, siang, dan malam. Para ahli menganjurkan kita untuk menambah 2 porsi lagi, agar vitamin dan serat semakin sempurna. Menurut American Dietetic Association, konsumsi serat yang dianjurkan setiap hari adalah 25-35 gram per hari. Pilihlah serat dengan antioksidan seperti buaha-buahan dan sayuran hijau.

Menjauhi minuman bersoda(air tin).
Penelitian di Boston, Amerika Serikat, membuktikan minum satu tin atau lebih minuman bersoda dapat menyebabkan gangguan metabolisme. Orang dengan gangguan metabolisme, selalunya akan menderita tekanan darah tinggi, lemak bertompok, serta risiko stress, gangguan jantung, dan diabetes ini kerana kandungan glukosa yang sangat banyak terdapat dalam minuman tersebut.

Menghindari minuman bersoda dan menghentikan kebiasaan merokok akan memanjangkan umur hidup kita sampai 9-5 tahun. Penelitian juga menyebutkan, dalam minuman bersoda terdapat bahan pewarna yang akan membuat kita ketagihan. Alternatif sihatnya adalah minum teh tanpa gula, minima satu atau dua kali sehari.

Memiliki sahabat baik.
Selain diciptakan sebagai mahluk individu, manusia juga ditakdirkan sebagai mahluk bersosial boleh tapi ada batasnya. Ertinya, kita memmerlukan orang lain untuk bisa sihat dan bahagia. "Hubungan antara individu yang baik adalah ubat automatik pada perasaan stress yang tinggi," jelas Micah Sadigh, PhD., profesor psikolog Cedar Crest College.

Mental dan fizik akan lebih sihat kalau kita punya teman yang selalu menyokong dan memahami. Menurut Sandigh, stress berkepanjangan dapat melemahkan sistem daya tahan tubuh dan membuat sel-sel lebih cepat tua. Akhirnya, umur jadi 4-8 tahun lebih pendek. Tidak semua orang bisa kita jadikan sahabat. "Sahabat yang baik adalah orang yang menerima kita apa adanya dan kita tidak takut dihakimi atau dikritik berlebihan olehnya," kata Sadigh.

Tidur tanpa mendengkur.
Mendengkur adalah gejala utama Obstructive Sleep Apnea (OSA). OSA terjadi karena saluran pernafasan terhalang oleh jaringan lunak. Menurut National Institute of Health di Amerika, OSA bisa menyebabkan tekanan darah tinggi, obesiti, dan depressi.

Penelitian oleh University of Michigan membuktikan, orang yang tak pernah mengalami OSA, memiliki harapan hidup 3 kali lebih panjang dibandingkan dengan penderita OSA. Jadi, jika tidur mendengkur sudah sangat mengganggu bukan? Segeralah minta pertolongan doktor untuk permasalahan ini.


So orang jepun memang mempunyai cara permakanan yang sihat BAGAIMANA PULA ORANG KITA????

Kita boleh mengubahnya dengan tips-tips di atas....

P/S : Diet yang melampau juga boleh menimbulkan masalah....;)
Black & White the colour for our Life ~ © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates